Fitness training


Fitness training


Dit is een relatief nieuwe training, een uitdagende training voor baasjes en honden die iets volledig anders willen.

  • Je wilt bewust omgaan met bewegen met je hond, maar vooral op een verantwoorde manier.
  • Je wilt een training die bij je past en bij je hond, die op maat gemaakt wordt voor je hond en zorgt ervoor dat jullie een hechter team gaan worden.
  • Je wilt je hond in balans houden op jonge leeftijd, maar je wilt ook je hond vitaal oud laten worden, zodat misstappen beter opgevangen kunnen worden en minder gevoelig worden voor blessures. Blessures kunnen we niet volledig voorkomen.
  • Maar ook honden die op getraind mogen worden na een blessure kunnen terecht. Indien nodig werk ik samen met je eigen dierenfysio.
  • Je wilt een training die je kunt doen, ook tijdens de drukke werkzaamheden overdag.

De hond wordt getraind op lichaamsbewustzijn, mentaal, flexibiliteit, kracht en cardio  Op deze manier krijg je een uitdagend programma die je hond gemotiveerd houd in de training. De hond gaat op zijn eigen kunnen en tempo vooruit.  De training is geschikt voor alle rassen.

  • Je krijgt een training die op maat gemaakt wordt
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding
  • Je kunt de training al in de woonkamer doen, je hebt geen grote ruimte nodig
  • De training wordt 1 op 1 gegeven, dus geen andere honden.
  • Er wordt gekeken naar oplossingen zodat er geen dure materialen nodig zijn.

Werkwijze

Een fitness training wordt op maat gemaakt. Het is een individuele training. Er wordt na een intake gekeken waar de combinatie baas en vooral de hond  behoefte aan hebben. Vanuit een op maat geschreven programma kunnen jullie thuis aan de slag.  De eerste controle afspraak wordt na 2 weken gemaakt, daarna wordt elke 4 weken het programma gecontroleerd en bij gestuurd. Tussen door heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen als er iets niet duidelijk is aan het programma of er zijn problemen. Deze mag U stellen via de mail. Deze vragen worden via de mail beantwoord op werkdagen  van ma t/m vr.

Prijzen

Intake € 50.00  ( incl. het schrijven van programma)  duur ongeveer 1 uur / 1.25 uur
Controle afspraak  € 40.00  ( incl bijsturing van het programma)  30 min / 40 min
5  ritten kaart € 190.00
Loopband training € 20.00  20 min / 30 min
5 rittenkaart € 90.00


Ervaringen


Sky

Ongeveer een jaar geleden zag Karola in de les dat Sky een andere loop had en andere houding, hij leunde meer op zijn voorpoten en schraapte met zijn voeten over de grond. Ze observeerde hem een tijdje en stuurde ons met Sky naar een honden fysio in Nijmegen voor controle. Hierna is Sky in het fitness programma gegaan bij Karola.

Nu naar een paar maanden behandelt te zijn door Karola met oefeningen en loopband training zie je Sky gewoon vooruitgaan. Karola heeft mij geleerd om te gaan met Sky en te kijken en voelen waardoor we echt als team zijn gaan samenwerken Sky en ik. Daar geniet ik van. Hij loopt weer veel beter, zijn spieren zijn veel sterker en hij kijkt weer stralend uit zijn ogen. Ook de fysio zegt dat Sky heel erg vooruit gaat en de afspraken bij hem steeds met grotere tussenpozen,

Wij zijn heel blij dat Karola het zo snel heeft opgemerkt  bij Sky, en dat ze niet alleen les geeft maar ook continue de honden observeert. Ze ziet feilloos waar het niet lekker loopt en maakt daar haar programma op. Sky heeft veel plezier in de oefeningen die hij moet doen, ze laat het Sky spelenderwijs de oefeningen doen, hoe zwaar de oefening ook is. Niks wordt gedwongen. Alles gaat op het tempo wat bij Sky past. 

 Obi

Ik wilde graag met Obi onze border collie weer bewust trainen. Hierdoor ben ik bij Karola terecht gekomen. Ik ken Karola al een aantal jaren en zie en weet dat zij de hond op de eerste plaats zet en heel goed ziet wat de verhouding tussen baas en hond is. 

Zij heeft voor ons een super leuk programma geschreven waardoor Obi en ik weer een heerlijk team zijn geworden en we bewust met hele leuke oefeningen kunnen trainen. Obi is veel stabieler in zijn lijf geworden. Hierdoor zie je dat Obi meer in balans is gekomen en lekker in zijn vel zit. Heerlijk om zo samen met Obi samen te werken onder de fijne begeleiding van Karola. Zij ziet en voelt alles zo goed aan en schrijft daardoor ook een super fijn programma op maat voor ons wat toepasbaar is in het dagelijkse leven. 

Heel erg bedankt voor jouw fijne hulp en zorgen! Wij blijven lekker door trainen onder jouw begeleiding.Jip

Jip onze Chineese powder puff is een heerlijk blij hondje. Ik wilde graag gaan trainen met hem omdat hij dat zo leuk vindt. Karola zag direct dat Jip niet helemaal stabiel liep en de verhouding in de balans qua spiermassa uit balans was. Hierdoor had ik twee leuke doelen. Eén lekker samen trainen met Jip en twee Jip op een bewuste en verantwoorde manier trainen en in balans brengen. 

Karola heeft een super leuk en veelzijdig programma geschreven. Ook alle checks en controles waarna we weer een aangepast programma kregen waren heel fijn en leuk. Karola legt alles heel duidelijk uit en ook waarom een bepaalde oefening belangrijk is en hoe dat fysiek en spier-technisch werkt. 

Jip en ik hebben heerlijk samen getraind, we zijn aan het genieten en gaan nog door bij Karola omdat haar begeleiding heel fijn en helder is.Logan

Sinds enkele maanden krijgt mijn hond Logan loopbandtraining bij Doggy's Paradise / Karola.

Logan heeft al een paar jaar last van een instabiele rug die veel pijn veroorzaakt en waardoor hij regelmatig mank loopt. Hiervoor krijgt hij geregeld fysiotherapie maar ik wilde zelf ook zoveel mogelijk doen om hem pijnvrij te houden.

De fysiotherapeut gaf mij het advies om loopbandtraining met Logan te gaan doen en toen Karola startte met Fitness voor honden was de keus snel gemaakt aangezien ik bij haar ook hondencursus volg met mijn andere hond.

De loopbandtraining zorgt ervoor dat de spieren in zijn achterhand sterker worden en zijn rug stabieler houden. Het resultaat is heel duidelijk zichtbaar. Hij heeft minder pijn,  loopt beter en is ook een stuk vrolijker en wil weer spelen.  

Karola heeft geregeld overleg met onze dierenfysio in Nijmegen en zo nodig wordt de training aangepast. Hij wordt zeer goed begeleid op de loopband en ze houdt hem goed in de gaten als het even minder gaat.

Ook goede uitleg en tips naar mij toe. Ben blij dat dit op mijn pad is gekomen en ik hoop zo nog jaren van Logan te kunnen genieten!!FrĂȘnske

Onze engelse cocker spaniël van 12 jaar Frênske, heeft al jaren problemen met zijn rug. Tijden ging het goed en dan in eens had hij behoorlijke last er van. Op advies van de dierenarts werd hij op onderhoudsdosis Novocam gezet. Bij de trimbeurten begon hij, een twee jaar geleden, uit te vallen naar de trimster, wanneer zij de voorpoten wilde knippen. Toen ben ik met Frênske begonnen met fysiotherapie, en je zag dat het ook resultaat opleverde. Karola gaf aan dat ze met een cursus fitness voor honden bezig was en dat het ook voor Frênske winst op kon leveren. Ik heb daar contact over opgenomen met de fysiotherapie, omdat ik vond dat zij daar wel achter moest staan, Frênske was bij haar onder behandeling en dat wilde ik ook door laten gaan. Dat was geen voor haar geen probleem. Bij de intake kwamen ook meteen de problemen bij Frênske naar voren, de verstijfde rugspieren en de problemen met de spieren naar de voorpoten. Frênske is nu al enkele malen bij Karola geweest, en je ziet dat hij vooruit gaat. De tussenpozen bij de fysiotherapie worden groter, en de  fysiotherapeut zegt ook dat ze bij Frênske ziet dat de spieren beter aanvoelen. Daarbij zie je bij Frênske ook dat hij minder onzeker is geworden, hij zit beter in zijn vel. een terugval hebben we niet gezien. Hij heeft heel veel plezier in het oefenen. Laatst mocht hij weer eens achter in de tuin en hij sprong rond als een jonge hond, Dat was een lust om te zien, zo hadden we hem al lang niet meer gezien.