+31(0)6 511 76 939

HONDENSCHOOL

Ik geef les in kleine groepen van maximaal 5 personen. Met deze vorm van lesgeven kan ik iedereen op juiste manier begeleiden. Iedere combinatie is uniek en dat maakt het lesgeven zo leuk.

Bij het trainen van honden gaat het om een samenwerking als een team. Niet meer zoals vroeger: “een hond moet maar luisteren”. Nee, een hond is een dier en heeft ook gevoel. We gaan trainen op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Hierdoor zie je meteen dat het plezier eraf spat tussen baas en hond.

Als we op deze basis gaan werken, zullen we zien dat de hulpmiddelen zoals slibketting of halfcheck halsband niet meer nodig zijn. Je gaat je hond leren begrijpen, vertrouwen geven. Dit kost tijd en training. Daar wil ik je graag bij gaan helpen.

Als je een pup in huis krijgt, komt er een hele verandering. Vaak is het hondje erg jong (8 weken) en soms nog jonger. De pup krijgt nieuwe prikkels en moet van alles. Weg uit zijn of haar vertrouwde omgeving, waar de pup veilig was. De eerste 4 weken bij de nieuwe eigenaar heeft de pup veel tijd nodig om te wennen en opnieuw vertrouwen te krijgen. Want ja, hij “moet” straks van alles zoals vroeger het ons verteld werd. Eigenlijk moet de pup nog even helemaal niets, alleen vertrouwen krijgen zich veilig voelen in zijn of haar omgeving. De pup mag de tijd krijgen om te mogen ontdekken. En daar mag het hondje de tijd voor krijgen, want iedere pup leert op zijn of haar tempo.

Puppy / EG 1

Vanaf 12 weken gaan we aan de slag. Stap voor stap ga ik je begeleiden in de opvoeding van jouw pup. Rustig laten wennen aan de nieuwe prikkels. Begeleiden waar nodig is, op je eigen tijd en tempo. Vooral niks moet, geen druk.

“In 10 lessen moet hij het afgerond hebben,” werd vroeger verteld. Maar dat is hier niet aan de orde. Elke hond leert anders, de een snel en de ander langzaam, en daar mag de hond/ combinatie zich de tijd voor nemen. Iedere combinatie is uniek.

In deze cursus leggen we de basis in de ‘zit’ en ‘af’-oefening. Ook de ‘terug-plaats’, aangelijnd volgen, ‘kom hier’ en de ‘voet’ komen aan de orde. Daarnaast gaan we leren jouw hond te begrijpen en hoe je je hond vertrouwen kunt geven, kunt steunen en hoe je een veilige omgeving kunt creëren, zodat er een stevige bodem komt en jullie een team gaan vormen.

Hierbij kan ik je helpen.

De kosten zijn 10 lessen voor €110.00.

EG 2

Hier gaan we verder met de basis die we gelegd hebben. Nog meer leren om je hond te gaan begrijpen. Het kan zijn dat deze fase wat moeilijker is wanneer grenzen aangetast gaan worden tussen baas en hond. Jouw hond zit in de pubertijd en zal vaak de grenzen gaan opzoeken of er misschien wel overheen gaan. Ik ga je leren hoe je dit kunt gaan begeleiden. Grenzen aangeven, ook naar je hond toe, is belangrijk zodat hij weet wat wel en niet mag. En dat doen we door duidelijkheid te geven zonder harde hand (zoals vroeger). Duidelijkheid geven, zodanig dat het vertrouwen en de veiligheid niet beschadigd wordt en jullie een hechter team gaan worden.

In deze cursus zitten o.a. de ‘af’en ‘blijf’-oefening, aangelijnd en los volgen, ‘terug-plaats’ op afstand, ‘kom hier’, apporteren en de houdingen. Ook het aangeven van grenzen naar jouw hond en uitbreiden zodat je jouw hond beter leert te begrijpen.

Als je jouw hond beter wilt gaan begrijpen en een hechtere band wilt, op een leuke en plezierige ontspannen manier te trainen, kan ik jou helpen.

De kosten zijn 10 lessen voor €110.00.

Spellengroep

In deze lessen kunnen baasjes en hun honden op een leuke manier op geheel recreatieve wijze kennismaken met behendigheid of ‘hoopers’.

Het belangrijkste is dat we plezier maken met onze viervoeter. Alles gebeurt op een veilige manier.
De honden moeten wel een minimumleeftijd hebben van 1 jaar. Voor de behendigheid mag het niet te glad zijn op het veld. Dus dit is weersafhankelijk.

De kosten van 10 lessen zijn 80 euro.

Trainingen

U bent van harte welkom om een keer een kijkje te nemen op een van onze trainingstijden.

Maandag
18.30 – 19.30
19.30 – 20.30

Zaterdag
8.30 – 9.30
9.30 – 10.30 spellengroep

Vrijdag
18.30 – 19.30
19.30 – 20.30

Zondag
9.00 – 10.00
10.30- 11.30 spellengroep
11.30 – 12.30 spellengroep